top of page

Folkestoltes 2022

Actualizado: 14 abr 2022

27, 28 i 29 de maig a la Comacros (Salt)

PROGRAMACIÓ



Dijous, 26 (prefestival)

19:30-21 Taller d'iniciació al folk (gratuït amb inscripció)


Divendres, 27

19-21 Taller de muiñeiras amb A.C. Toxos e xestas


20h a partir d'aquesta hora Sopar amb la Furgoteca d'en Leandro


BALL

22 Concurs Robert Pellicer amb:

Biterna, Zurma i Les Aoédées

>>Cal arribar abans de les 21.55h per poder tenir dret a vot popular <<

24 Gran ball amb Caamaño&Ameixeiras (Galícia)

02 Entrega de premis Robert Pellicer


Dissabte, 28

11-12:30 Taller de Comunicació a la dansa amb Folqué


13 Escenari obert - aperitiu folk

13-15 Dinar compartit / Furgoteca


15-16 Cafè-tertúlia: "El folk refredarà el planeta! Café Tertúlia sobre Clima, Energia i Saraus" amb en Biel Jordà, oceanògraf. A la Sala Teler de la Comacros.

En paral·lel:

16-17:30 Taller de tangurka (1) amb Folqué

17:45-19 Taller de tangurka (2) amb Folqué

amb:

17-19 Taller d'iniciació al ball folk (gratuït amb inscripció)


Sopar amb la Furgoteca d'en Leandro


BALL DE DISFRESSES

20:30 Duo Kompost (Provença)

22:30 Madame Gató (Mallorca)

00:30 Glam folk (HD84406)

Concurs: premi sorpresa a la millor disfressa.


Diumenge, 29

12 Escenari obert

14 Dinar: Amanida, paella amb verdures ecològiques, postres i vi.


Vols estar al dia del que va passant? Afegeix-te al grup de whatsapp de Folkestoltes.




 

TALLERS

Taller de muiñeiras


L’agrupació Cultural Toxos e xestas ens prepararà el camp pels sons gallecs de C&A.

“A principal actividade da Escola, ó longo de toda a súa existencia, foi promover unha paixón en común, Galicia; a súa lingua, a súa música, os seus bailes, as súas tradicións… Como xa saberán, ao falar de danza galega, non só de fala da muiñeira, senón que ademais hai outros tipos de ritmos como a Xota, o Fandango”


Tallers de dansa

amb Folqué


Folqué és un duo de Madrid, “Estos talleres suelen enfocarse en los aspectos más innovadores y dinámicos del baile folk, incluyendo influencias ajenas al género y centrándose en los aspectos más íntimos y rítmicos de los bailes de pareja.

El método de Folqué? propone una constante mezcla entre enseñanza e innovación en el baile. Por ello se utiliza una didáctica de “recursos” en lugar de “pasos”, en vez de ofrecer una reseña de pasos para que los alumnos monten una coreografía, se enseña la técnica para desarrollarlos y crear un propio estilo de baile”


Comunicació en la dansa amb Folqué

Ens centrarem no en els passos concrets, sinó en com compartir amb la teva parella (o grup) una dinàmica comuna, creixent i divertida.


Tangurka

Fusión de dos danzas tradicionales que, a pesar de tener su origen en lugares alejados, encuentran un punto de conexión y se abrazan en un mismo espacio. Durante el taller se trabajan varios recursos tangueros, destinados a ofrecer un espacio para crear, dentro de la mazurka, una danza más libre, más abierta, más viva.

 

CONCERTS

Divendres, dins del Concurs Robert Pellicer:


Biterna


Trio sorgit de les inquietuds del confinament que interpreten majoritàriament composicions pròpies inspirades en la música tradicional europea: catalana, irlandesa, gallega, escocesa, asturiana, etc.


Zurma


Formació especialitzada en música folk que conviden a acompanyar-los en una experiencia musical que ens transporta a paissatges d'Irlanda, França, Escòcia, Itàlia, Grècia, Catalunya, etc.


Les Aoédées


Des de la Catalunya del Nord ens arriba el duet vocal femení que ens farà ballar cantant polifonies a cappella o acompanyades de petites percusions com panderetes, panderos quadrats, ous, claves, etc.


Divendres 27 a última hora

Caamaño&Ameixeiras


Caamaño&Ameixeiras é un dúo ligado á música e ao baile de raíz. Toma como punto de partida a tradición, entendida como algo vivo e en constante cambio, para crear despois a súa propia linguaxe, con composicións e arranxos personais e íntimos que manteñen a esencia do popular pero incorporan recursos contemporáneos.


Dissabte 28

Duo Kompost

Després de 8 anys de trepitjar escenaris amb SousLePont, tocant composicions insòlites, ara la Léa i en Raphaël retroben musicalitats insòlites, cinematogràfiques, intimes o delirants, amb l’acordió i el trombó.




Madame Gató

Quartet de tradició i de creació, els ritmes i les sonoritats del folk són la base per a la recerca de nous sons, lligant l’herència tradicional amb les noves músiques d’avui. Els instruments tradicionals que s’utilitzen (viola de roda, uilleann pipe, acordió diatònic, flautes, bendir) confereixen a l’espectacle una sonoritat arrodonida, a cavall entre la música d’arrel i l’originalitat. Amb una atenció especial a la delicadesa i a la riquesa musical, el repertori acompanya diferents tipus de ball d’arrel europea (vals, xampanya, masurca, scottish…)



Glam Folk

Trio innovador, inclassificable i incendiari. Descobert per casualitat pel Telescopi especial James Webb, transformen en ballable les músiques més impensables i que tothom coneix i cantarà, amb instruments que a les seves mans són revolucionaris. I quan menys t’ho esperes, surten amb la delicadesa del flabiol, per tornar a començar. Si els coneixes, et sorprendran. I si no, encara més!

 

INFORMACIONS PRÀCTIQUES

Preus

Les entrades es vendran per web, a través d'entrapolis. Els preus anticipats caduquen el diumenge 22 de maig a les 23:59.







 

Espais

Tots els actes seran a la Coma Cros: els concerts a la pista de dins (en cas de pluja seria dins d'una nau), i els tallers a les aules. La paella de diumenge també la farem a la Coma Cros.



Àpats i begudes

Què seria un festival sense una creperia? Tindrem servei de restauració de la mà d'en Leandro. Ens farà el sopar de divendres, i el dinar i sopar de dissabte. A més tindrà a punt entre ball i ball les creps més delicioses.



Allotjament

Gràcies a l'amabilitat d'un particular, tenim una sala on podreu posar la màrfega o el matalàs i sac de dormir. És a 10-15min de la sala de ball, a 5-10min de les propostes d'aparcament i està disponible amb la col·laboració de 5€/nit/persona.


Com arribar-hi

Farem el ball a la Factoria Cultural Coma Cros, a Salt. S'hi pot arribar caminant des de l'estació de tren de Girona en menys de mitja hora. (-> recorregut)

Pàrking

Si no en trobeu davant (poc probable), seguint el carrer en teniu al Carrer Juan de la Cierva , el Parking Monar o al Costat del Rec Monar


Ho organitzem...

QRambla i Ateneu Popular de la Coma Cros






1434 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Logo_QRAMBLA.png

Per conèixer més ballades de folk arreu del territori català consulteu l'Agenda del Cercle Folk. Allà hi trobareu també un llistat de grups de música folk actual, i un recull de les escoles de música actualment en marxa.

bottom of page